BEL ONS: 030 6349100
CONTACT

Ansichtkaarten-, Poststukken- en Postzegelmanifestatie

Datum/Tijd
19 september 2020 | 09:30 - 16:00

Anischtkaarten en Poststukken ManifestatieEntreebewijzen zijn alleen vooraf te koop! Er is geen ticketverkoop aan de deur.

Koop hier direct je kaartje!

Na uitvoerig overleg met de Expo Houten zijn wij ervan overtuigt dat we dit evenement op zaterdag 19 september op een veilige manier kunnen organiseren. Uiteraard met een voorbehoud van een overheidsingrijpen (overmacht).

De volgende maatregelen worden er vanuit de beursorganisatie genomen:

Er komt bij de beurszaal een gescheiden in- en uitgang. De stands worden ruimer neergezet en ook de looppaden worden aanzienlijk verbreed waarbij looprichtingen worden aangegeven. Op strategische plekken in de entreehal en beurszaal zijn ontsmettingsmiddelen voorhanden. Bij aankomst moeten bezoekers verklaren (bekende 4 vragen) dat zij gezond zijn bij het tonen van het entreebewijs. In de beurszalen met verhoogd plafond is het systeem van lucht-circulatie verbeterd (o.a. verse lucht van buiten naar binnen) en is er geen dichte wand (open) tussen beide beurszalen.

NIEUW: om lange wachttijden en rijen te voorkomen, gebeurt de kaartverkoop uitsluitend online waarbij men kan kiezen voor twee instroommomenten: vanaf 9.30 tot 12.00u of vanaf 13.00u. De kaartverkoop start op 1 september via de website van de Expo Houten. Eind augustus wordt hier een link naar de kaartverkoop geplaatst.

OPROEP: Wij doen een nadrukkelijk beroep op de deelnemers en bezoekers om zich aan de dan geldende maatregelen te houden. Wij rekenen er op dat ieder hier zijn verantwoordelijkheid in neemt! Aanwezig beveiligingspersoneel zal waar nodig aanwezigen hier op aanspreken (handhaven).

Op 19 september 2015 werd in Barneveld het VDP Prentkaartenfestival gehouden. Naar aanleiding van die editie is na een evaluatie binnen de Vereniging Documentatie Prentbriefkaarten (VDP) contact gezocht met WB Evenementen.
Tijdens die contacten is ook de toekomst van het kaartenfestival besproken en dit heeft geleid tot de volgende aanpassingen: het evenement gaat door onder een andere naam, op een later moment in seizoen, op een nieuwe beurslocatie en met een bredere opzet.

Met ingang van 2016 wordt onder de naam Ansichtkaarten & Poststukken Manifestatie in de Expo Houten een doorstart gemaakt. De uitvoerende organisatie wordt voortaan door WB Evenementen gedaan maar met ondersteuning en in samenwerking met de VDP. Nieuw m.i.v. 2020 standhouders met alleen postzegels (filatelie)!

WB Evenementen organiseert alle jaren publieksbeurzen op deze toplocatie in Houten waarmee de ervaringen goed zijn en met alle faciliteiten voorhanden. Er is een ruime goed verlichte zaal op de begane grond beschikbaar, met volop zitgelegenheid. In de zaal wordt ook een cateringeiland ingericht. Door ook standhouders met poststukken (gelopen kaarten en brieven) uit te nodigen, wordt het voor kaartenverzamelaars nog aantrekkelijker om dit evenement te gaan bezoeken.

Marktonderzoek heeft uitgewezen dat (uitzonderingen daar gelaten) kaarten-verzamelaars geen postzegelbeurzen bezoeken en andersom poststukken-verzamelaars niet naar kaartenbeurzen gaan. Wij zijn er van overtuigd dat met deze combinatie van onderwerpen beide doelgroepen elkaar kunnen versterken. Waarschijnlijk weet men het van elkaar niet, maar beiden verzamelen zowel topografisch (plaatsen en poststempels) als ook thematisch.

Wat de deelnemers betreft, reserveert de organisatie niet alleen ruimte voor beroeps- en semi-handel maar nadrukkelijk ook voor “gewone” verzamelaars. Daarnaast worden ook speciaal verenigingen uitgenodigd om zich te komen presenteren eventueel met een eigen expositie.

NB in de naastgelegen zaal wordt gelijktijdig de grootste muntenbeurs van de Benelux georganiseerd. Bezoekers van deze Ansichtkaarten-, Poststukken- en Postzegelmanifestatie hebben gratis toegang tot die andere beurs.

Klik hier voor meer informatie

Routebeschrijving naar Expo Houten