BEL ONS: 030 6349100
CONTACT

VGBC2021 | Beurs en congres voor gezondheidsprofessionals

Datum/Tijd
7 september 2021 | 09:30 - 18:00

Het Voedingsgeneeskunde-congres 2021 wordt vanwege de voortdurende pandemie uitgesteld naar dinsdag 7 september, in plaats van 21 mei.
De oproep tot continuering van de sociale afstand en zelfisolatie leidt ertoe dat grote bijeenkomsten dit voorjaar niet haalbaar zijn. We gaan ervan uit dat we elkaar dit najaar wel weer live en veilig kunnen ontmoeten op ons jaarlijkse event; met interessant keynoteprogramma, inspirerende workshops en grote beursvloer.
Reeds aangeschafte tickets blijven geldig en kunnen worden overgedragen aan een collega. Restitutie is niet mogelijk.

Chronische inflammatie
Een vreemd micro-organisme dringt het lichaam binnen. Gevolg: ons immuunsysteem schakelt een procedure van ontstekingsreacties in, heftig en van korte duur. Maar ontstekingen ontstaan ook door ongezonde leefgewoonten. Die sluimerende en aanhoudende ontstekingen noemen we ook wel laaggradige inflammatie (LGI). Laaggradige ontstekingen zijn niet zo onschuldig als ze klinken. Ze leiden tot obesitas en insulineresistentie, die de opmaat zijn voor hart- en vaatziekte, gewrichtsaandoeningen, depressie, dementie en kanker.

Tijdens dit congres houden we laaggradige inflammatie tegen het licht van de evolutie. We kunnen ontstekingsreacties zelf gaan manipuleren, maar beter is om direct de bron ervan te behandelen. We bespreken mechanismen, symptomen en diagnostiek. We gaan voor een systeemgerichte aanpak met leefstijl, met bijzondere aandacht voor voeding en suppletie.

Ook voor adviesdrogisten
Dit jaar presenteren wij naast het programma voor gezondheidsprofessionals een parallelprogramma voor adviesdrogisten en retailers die hun klanten van goed advies willen voorzien.

We hopen u van harte u op 7 september persoonlijk te ontmoeten in Expo Houten

Klik hier voor meer informatie

Routebeschrijving naar Expo Houten