MINITRUCK

01jun10:0016:00MINITRUCK

Evenement omschrijving

Datum/Tijd
1 juni 2024 | 10:00 – 16:00

Op zaterdag 1  juni 2024 organiseren wij onder de naam MINITRUCK 2024 de tweede editie van de internationale speciaalbeurs voor modelbouwers en verzamelaars van alleen truck (en trailer) schaalmodellen. Organisator WB Evenementen heeft al vele jaren ervaring met het organiseren van beurzen op het gebied van autominiaturen en modelbouwshows zoals in Drachten.

Op deze “gemengde” beurzen zijn behalve vrachtwagenmodellen (inclusief zwaar en speciaal tarnsport) uiteraard ook auto’s, kranen, grondverzet en landbouwminiaturen te vinden. Wat deze laatste categorie betreft, organiseert de vereniging LCN al veel jaren een zeer succesvolle landbouwminiaturenbeurs in Zwolle.  Naar dit voorbeeld willen we nu een speciaalbeurs op het gebied van van alleen trucks- en trailers schaalmodellen gaan organiseren in de Expo Houten.  Een verdere introductie van deze bekende beurslocatie vlakbij Utrecht is ons inziens niet nodig.

Ofschoon het aantal modelbouwers en verzamelaars van truck schaalmodellen in Nederland groot is, is het des te opmerkelijker dat een dergelijke speciaalbeurs tot op heden nog niet bestaat.  Maar dat gaat nu dus veranderen!

Wat de deelnemers betreft, reserveert de organisatie ruimte voor producenten, die inzicht kunnen geven in hun productieproces (zoals met prints, mallen en prototypes) of informatie kunnen geven de te verwachten nieuwe eigen modellen. Verkoopstands (dealers) op het gebied van schaalmodellen met diverse schalen voor verzamelaars zijn er natuurlijk ook. Maar dat geldt ook voor stands op het gebied van modelbouw, zoals o.a. kits, decals, materialen voor diorama’s, hulpmiddelen en gereedschappen.

Voor modelbouwers stellen wij tafels beschikbaar waarop zij hun eigen modellen kunnen showen. Daarbij worden er voor de verschillende schaalgroottes aparte afdelingen (secties) op de beursvloer ingericht. Er zijn aparte afdelingen voor de schalen: 1 op 87, 1 op 50 en 1 op 24 /25. Voor RC modelbouw 1 op 14/16. Op een speciale baan wordt een demo gegeven en wordt gereden met radio controled gestuurde truckmodellen. Werven van deelnemers gaan we nadrukkelijk ook in onze buurlanden doen, want ook daar ontbreekt een evenement als deze.

Modelbouwers die interesse hebben mogen zich per email bij ons melden met opgave van de betreffende schaalgrootte.  Wij gaan zelf ook oproepen doen richting modelbouwers om zich voor deelname aan te melden. Uiteraard gaan wij gespecialiseerde verenigingen benaderen of zij bij dit evenement willen aanhaken.

Op deze speciaalbeurs zullen naar verwachting bijna uitsluitend truckliefhebbers afkomen en om die reden zal er voor deze doelgroep op dit evenement meer te zien zijn. Te denken valt aan  verkopers van truckboeken, merchandise truckmerken, truckfoto’s en documentatiemateriaal (folders) en worden truckspotters uitgenodigd om zich digitaal (fotobestanden) te presenteren.

Kaartverkoop vooraf kunnen kaarten online worden gekocht. Restkaarten (+ 2 euro) wordt vanaf een half uur voor opening aan de zaal verkocht, voor wie de aanschaf online niet mogelijk of niet gelukt is (er is GEEN pinautomaat in de Expo).

Tickets zijn via deze link te te koop

Klik hier voor meer informatie

Routebeschrijving naar Expo Houten

Tijden

1 juni 2024 10:00 - 16:00(GMT+02:00)

Shopping Basket