VGBC2024 | MICROBIOOM; EEN KLINISCHE BLIK

31mei09:3018:00VGBC2024 | MICROBIOOM; EEN KLINISCHE BLIK

Evenement omschrijving

Datum/Tijd
31 mei 2024 | 09:30 – 18:00

Ontdek de fascinerende wereld van het microbioom tijdens VGBC2024: ‘Microbioom. Een klinische blik’. Een unieke kans om te leren van (inter)nationale experts via ons boeiende keynote-programma.

De mens is een wandelend ecosysteem van microben en lichaamscellen. Dankzij het microbioom hebben we een uitgebreid arsenaal aan middelen ter beschikking om voedingsstoffen en metabolieten te verwerken. We zijn dus een onafscheidelijk duo en onze voeding moeten we daarop afstemmen.

Elk ziektebeeld weerspiegelt zich in de samenstelling van het darmmicrobioom, van astma tot alzheimer. Het microbioom verdient dus een vaste plek in de klinische praktijk, maar hoe ver staat het onderzoek hier? Kunnen we sleutelen aan het microbioom om ziekte te voorkomen of om gezondheidswinst te behalen?

Tijdens dit congres brengen we experts samen die ons de weg wijzen in die complexe microbiële wereld. We leren hoe laboratoriumresultaten te interpreteren en hoe tot een persoonsgericht advies te komen. We verdiepen ons in omgevingsinvloeden: wat is de relatie tussen het microbioom en leefstijl, voeding en pre- en probiotica?

Huis- en leefstijlarts Lieneke van de Griendt neemt ons mee in een gevarieerd programma met recent Nederlands onderzoek en updates vanuit de internationale wetenschap en zal vooral de vertaalslag doen naar de klinische praktijk. Keynote-sprekers zijn: oprichter Bac2Nature Marco van Es, arts en promovendus Trishla Sinha, huis- en leefstijlarts Melanie Meijer en Amine Zorgani, een fervent analist van bestaande evidence inzake het microbioom.

Naast deze boeiende keynotes is er op 31 mei 2024 een extra workshop over de zin en onzin van voedingssupplementen, waarbij em. hoogleraar Frits Muskiet een verhaal houdt over voedingsnormen, de beoordeling van de ‘status’ en supplementen met aandacht voor nuance.
Gedurende de dag zijn er verder drie series inspirerende workshops om een programma op maat samen te stellen, een uitgebreide beurs en een happy hour. Boek nu met vroegboekkorting!

Klik hier voor meer informatie

Routebeschrijving naar Expo Houten

Tijden

31 mei 2024 09:30 - 18:00(GMT+02:00)

Shopping Basket